FEGiCAT. Federació de Gremis d'instal·ladors de Catalunya
FEGiCAT. Federació de Gremis d'instal·ladors de Catalunya
Actualidad

8a. Conferència BioEconomic® - TSMC Implantació obligatòria de BIM (Building Information Modeling)


24/05/2018


La Fundació TSMC - Tarragona Smart Mediterranean City i BioEconomic, tenen el plaer d’anunciar-les la 8a. Conferència BioEconomic® - TSMC “Implantació obligatòria de BIM (Building Information Modeling)”.

Tindrà lloc el dia 1 de Juny de 2018 en l’URV - Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Si ets Arquitecte, Enginyer, Tècnic Municipal, Empresa Constructora, Promotor, Estructurista, Interiorista, etc. No et pots perdre aquesta jornada

 

Què es el BIM

Es una metodologia de treball que permet un flux d’informació entre els professionals de diferents disciplines (Enginyers, Empreses Constructores, Arquitectes, Estructuristes, Interioristes, etc.). Modelat en 3D d’un element o projecto constructiu.

Tota l’ informació corresponent a les propietats físiques, tècniques, operatives i comercials de cadascun dels seus elements i el seu conjunt.

Quins beneficis te el BIM

Podem citar varies, per exemple en un projecte d’edificació, dibuixat en BIM ens dona la major part de l’ informació necessària per a càlculs auxiliars, es a dir, ens dona un pressupost de l’execució de l’immoble de manera automàtica, la qualificació energètica, l’aïllament acústic, el càlcul de l’estructura,etc.

Es calcula que existeix un estalvi del 10 al 20% si es dissenya en BIM, respecte a un projecte tradicional, posat que una gran quantitat de treballs addicionals van resolts en el mateix, reduint els possibles errors.

Hi ha molts més beneficis que els donarem a conèixer en la Jornada.

¿Quant serà obligatori el BIM?

 

Abans de res indicar que el BIM no es el futur, es el present.

 

El calendari oficial es el següent:

Objectiu 2018: Els equipaments i les infraestructures públiques de pressupostos superior a 2 M€ daurant produir-se en BIM en las fases de Disseny i Construcció en projectes d’obra nova.

Objectiu 2020: tots els equipaments i les infraestructures públiques deuran produir-se en BIM en totes les fases, en tots els projectes d’obra nova i de rehabilitació.

 

4t Cicle de Conferències BioEconomic® 2017 - 2018    “Smart City Tarragona 2018”

 

Comptarem amb experts i especialistes com ITeCBimeticaCYPE IngenierosDOMOTYSBuildingSMART Spanish ChapterBIMCommunityICAEN i l’inestimable col·laboració del COAATT.

NdP 8a. Confèrencia BIM - TSMC (1)


Prog. 8a. Conferència BioEconomic® TSMC - BIM_V4
FEGiCAT, Federació de Gremis d'instal·ladors de Catalunya

La missión de FEGiCAT es la de dar soporte a las asociaciones que la forman con el objectivo de difundir nuevas lineas para mejorar la competitividad de las empresas instaladoras y canalizar iniciativas siendo el nexo entre empresas, profesionale y la administración generando un mercado integrado y equilibrado.

AEMAM AEMIFESA AICO ASSOCIACIÓ DE FRIGORISTES DE CATALUNYA (ASFRICAT) ASSOCIACIÓ PROFESSIONAL D´EMPRESARIS DE L´HOSPITALET DEL LLOBREGAT Gremi CRM Gremi de l´Anoia Gremi de Manresa Gremi de Vilafranca Gremi del Baix Llobregat Gremi del Garraf GREMI D´INSTAL·LADORS DE BARCELONA GREMI D´INSTAL·LADORS DE DELTEBRE GREMI D´INSTAL·LADORS DE FIGUERES (ADICAE) GREMI D´INSTAL·LADORS DE LLEIDA (AGRISEC) GREMI D´INSTAL·LADORS DE MONTSIÀ-AMPOSTA GREMI D´INSTAL·LADORS DE SABADELL I COMARCA GREMI D´INSTAL·LADORS DEL BAIX CAMP GREMI D´INSTAL·LADORS DEL MARESME GREMI D´INSTAL·LADORS DEL VALLÈS ORIENTAL
Telf. 934 521 662
Fax: 934 510 203
c. Viladomat 174, 4ª plta · 08015 Barcelona · Spain


Aviso importante

Su navegador está obsoleto, muchas funcionalidades de la web no se verán correctamente.
Le recomendamos que actualice el navegador o que instale uno de estos dos:
   -Mozilla Firefox
   -Google Chrome